Höken sjunger om död

Höken sjunger om död
Serie Sebastian Grimmer
Författare
Förlag Bokförlaget Polaris
GenreDeckare, thrillers och spänning
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor409
Vikt542 gr
Utgiven2023-05-15
SABHc
ISBN 9789189713369

Nominerad till Crimetime Award 2023

När jag skriver dessa rader vet jag att faran nu är mycket nära mig. Det är vargtid, yxtid, och ulvarna kallar på offer.  

En vårnatt hittas en ung doktorand död i en fontän i Uppsala. Först misstänker man att det är en olyckshändelse, men kriminalinspektör Erika Lönnroth är tveksam.  

Sebastian Grimner, nybliven änkling och ensamstående pappa, är den som hittar offret. Han känner väl igen doktoranden Kim eftersom han är forskare på samma litteraturvetenskapliga institution. Det visar sig snart att offrets avhandling om 1600-talsförfattaren och vetenskapsmannen Olof Rudbeck har betydelse för fallet.  

När ytterligare en person på institutionen hittas död står det klart att en mördare går lös. I jakten på den skyldige kämpar Erika och Sebastian mot tiden och mot rykten som börjar spridas om rituella människooffer. Kan det ligga något i Kims paranoida fantasier om ett uråldrigt sällskap som i det fördolda styr på universitetet?  

Höken sjunger om död är den första boken om Erika Lönnroth och Sebastian Grimner. Det är Johan Tralaus debut som skönlitterär författare.

 

"Mycket svår att lägga ifrån sig för onödiga sysslor som sömn, mat och andra förpliktelser." Lotta Olsson, DN

"Suverän pusselgåta i akademisk miljö." Fokus