Mormors mat

Mormors mat
Författare
Förlag Millhouse Förlag
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Vikt0
Utgiven2006-04-18
ISBN 9789189614253
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
En hyllning till husmanskosten. Klassisk svensk husmanskost är den senaste trenden bland matlagare. Svensk husmanskost är den andra omarbetade upplagan av denna praktiska inspirationskälla. I boken bjuds på de flesta av alla traditionella rätter. Bland de ca 160 recepten finns rotmos med rimmad skinka, dillkött, kåldolmar, sjömansbiff, kalvdans, kräftströmming, gösaladåb rårakor... Författaren har själv forskat bland recepten från sin matlagande mor, mormor och mormors mor. Svensk husmanskost är en hyllning till svensk matlagningstradition och en matkunskap som riskerar att försvinna. Några rubriker: • Husmanskost från grunden • Att laga mat ur gamla recept • Råd i köket • Kött • fisk • Soppor • Efterrätter • Bröd och bakverk • Julbordet • Påskbordet • Midsommarbordet • Servettvikning och dukning