Mormors mat
Författare | |
---|---|
Förlag | Millhouse Förlag |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Vikt | 0 |
Utgiven | 2006-04-18 |
ISBN | 9789189614253 |
En hyllning till husmanskosten.
Klassisk svensk husmanskost är den senaste trenden bland matlagare. Svensk husmanskost är den andra omarbetade upplagan av denna praktiska inspirationskälla. I boken bjuds på de flesta av alla traditionella rätter. Bland de ca 160 recepten finns rotmos med rimmad skinka, dillkött, kåldolmar, sjömansbiff, kalvdans, kräftströmming, gösaladåb rårakor... Författaren har själv forskat bland recepten från sin matlagande mor, mormor och mormors mor. Svensk husmanskost är en hyllning till svensk matlagningstradition och en matkunskap som riskerar att försvinna.
Några rubriker: Husmanskost från grunden Att laga mat ur gamla recept Råd i köket Kött fisk Soppor Efterrätter Bröd och bakverk Julbordet Påskbordet Midsommarbordet Servettvikning och dukning