Små människor, stora drömmar. David Bowie

Små människor, stora drömmar. David Bowie
Serie Små människor, stora drömmar
Författare
Medverkande
Förlag Bookmark Förlag
GenreFacklitteratur barn och ungdom
FormatKartonnage
SpråkSvenska
Vikt348 gr
Utgiven2022-10-04
SABuIjz Bowie, David
ISBN 9789189585454

En del människor har levt liv som är värda att berätta om det kan exempelvis vara designers, konstnärer, forskare, människorättsaktivister, författare eller äventyrare. De har blivit berömda för sina fantastiska bedrifter, men allt började med att de var barn som hade stora drömmar.

David Bowie växte upp i en förort till London under tidigt 50-tal. Han närde redan som barn en dröm om att uttrycka sig genom konsten, och genom musik, dans och måleri utmärkte han sig tidigt. 

När han växte upp utvecklade han sin egna stil och fann sitt artistiska språk inom flera olika genrer. Han blev känd som en stilkameleont som krossade normbarriärer både på och av scenen. Han började skapa musik i flera olika band, men först som soloartist tog karriären fart och idag är David Bowie och hans låtar älskade världen över och kommer att leva kvar i generationer. 

SMÅ MÄNNISKOR, STORA DRÖMMAR: DAVID BOWIE portätterar en pojke som vågade uttrycka sina drömmar genom konsten och som uppmuntrat människor världen över att vara Heroes just for one day. Genom sin musik inspirerar Bowie till drömmande, lekfullhet och mod att vara sig själv. 

MARIA ISABEL SÁNCHEZ VEGARA är uppvuxen i Barcelona, har en bakgrund som creative director och har varit aktiv författare sedan 2014. Hennes framgångsrika bokserie Små människor, stora drömmar kombinerar kreativitet med lärande och möjliggör ett pedagogiskt möte mellan barn och populärkultur.