Myten om Luna

Myten om Luna
Författare
Förlag Ekström & Garay
GenreSvenska berättare
FormatDanskt band
SpråkSvenska
Antal sidor302
Vikt362 gr
Utgiven2021-11-12
SABHc
ISBN 9789189474208
Sommaren 1969 är en händelserik sommar: människan har precis satt sitt första fotavtryck på månen, och Isa har nyss fyllt tolv år. Nu ser hon fram emot ett långt och härligt sommarlov i familjens torp på landet – men när faster Rut kommer på besök med sin märklige make John, en engelsk professor i arkeologi som verkar vara mer besatt av jorden än av rymden, händer märkliga ting som är mer sagolika än självaste månlandningen.

En kväll smyger Isa och hennes kusin Kristoffer efter John när han ger sig av i den mörka, regniga natten. Isa anar inte att hon snart ska befinna sig mitt i ett omskakande äventyr som vänder upp och ner på hela hennes verklighet. Hur ska hon någonsin kunna berätta om det hon har varit med om? Och det hemskaste av allt: Finns det någon där ute som vill henne illa?

Myten om Luna är en fängslande och tänkvärd berättelse om att bli vuxen och ställas inför livets föränderlighet. Den handlar om att tappa fotfästet och ramla rakt ut i en ny tillvaro som överskrider verklighetens gränser – men också om att hitta tillbaka till sig själv på jorden.