fbpx

Stormlykta

Stormlykta
Författare
Förlag Författarhuset
GenreSvenska berättare
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor476
Vikt0
Utgiven2010-03-26
SABHc
ISBN 9789189390843
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
”Jag har alltid varit rädd för döden. Den har varit mig i bakhasorna, likt en hund som har fått vittring på något skämt. Men kanske tyckte den att jag var ett för lätt offer. Så det är väl dags nu. Det är min tur. Jag är inte längre det ömtåliga barn jag var då, utan vuxen och starkare. Ett värdigare mål.”

När Felix och Mona får beskedet om den svåra sjukdomen rämnar världen och de ställs inför en livsavgörande kris. Verklighetens murar riskerar att bryta samman för Felix, när barndomens förvirrande upplevelser gör sig påminda. Där finns sjukdom och ensamhet och ett dolt hot som han aldrig kunde sätta ord på. Och allt som verkade tryggt hade skrämmande underströmmar. Felix var en säregen pojke, med tre udda kamrater och en överbeskyddande mor. Och så fanns där mannen med lyktan – ett ledljus i stormar och mörker.

Till sist upptäcker Felix att livet handlar om att våga möta sina djupaste rädslor från barndomen. Han måste på nytt vandra genom den mörka skogen. Först då kan han nå gläntan, där hemligheterna uppenbaras.

Din ensamhet har stränder in mot ljuset
Stäng meny