Svea Moder

Svea Moder
Författare
Förlag Vulkan
GenreSvenska berättare
FormatStorpocket
SpråkSvenska
Antal sidor364
Vikt0
Utgiven2022-01-19
SABHc
ISBN 9789189286009

Året är 1010.
Jorun har förberetts för ett liv med krig, men drömmer om familj långt borta från blodiga slagfält. Gudarna vill annorlunda och hon tvingas att bli en pjäs i ett spel hon inte förstår.

Jarl Amund, hennes far, är befälhavare för mytomspunna elitkrigare som valts ut av Oden. Dessa Ulvhednar har i århundradet skyddat de Asatrogna folken och deras traditioner.

Som alla Nordmän lever de i ätter som delar språk och kultur, men som hedrar styrka och ambition. Det finns många skäl att dra svärdet ur skidan och rikta det även mot fränder.

I ett splittrat Europa erövrar muslimska arméer försvagade kungadömen och bosätter sig med rättroende i tidigare kristna länder. Drömmen om ett enda stort islamskt kalifat har förberetts i generationer. Faller slutligen det kristna Bysantinska riket får Europa nya herrar och en ny gud.

I desperation vänder sig kristna kejsare och kungar till de högresta krigarna från norr. Med påminnelse om släktband och löften om guld övertygas de att ansluta.

I kriget på kontinenten ändras allt. Hotet gäller inte bara Europas framtid utan även Nordmännens rätt till sina förfäders land.

För att rädda sitt folk måste Jorun bryta fränders lojalitet till den egna ätten och skapa ett nytt gemensamt rike under en kung. Dessutom byta ut deras uråldriga gudar mot en enkel man uppspikad på ett kors.