Jag är du, du är jag

Jag är du, du är jag
Författare
Medverkande
Förlag Ebes förlag
GenreSvenska berättare
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor329
Vikt460 gr
Utgiven2021-09-18
SABHc
ISBN 9789189263222
Romanen utspelar sig i nutid där ett brutalt övergrepp på en fjortonårig pojke leder till ett kidnappningsdrama i en förort i Stockholm. Vilket i sin tur utlöser en rad händelser där invånarna ställs mot varandra. Amina, som arbetar som lärare i området dras ofrivilligt in i rollen som informell medlare och det visar sig att offrets familj döljer en sanning, en sanning som de vill tysta ned.
   Aminas vän, Shadow, är en känd bankrånare som har avtjänat sitt straff. Under lång tid har han levt inom lagens ramar, men någon utsätter Shadow för ett mordförsök inför ögonen på hans elvaårige son. Genom en insats på grund av denna händelse träffar Amina en man som hon inleder en romans med, vilket ytterligare komplicerar situationen då de övriga i området ser honom som en fiende som inte är ute i goda avsikter.
   Aminas och Shadows vänskap följs åt av utmaningarna i utanförskapet och gemenskapen i förluster och sorg. När Shadows bakgrund i kriminella kretsar hinner i kapp honom ställs deras vänskap på prov. Shadows son, Prince, spelar en avgörande roll i Aminas läkningsprocess efter förlusten av sonen Malcolm. 
   När bakgrunden till kidnappningsdramat slutligen utkristalliserar sig tar någon lagen i egna händer och begår ett brott som väcker avsky vilket i sin tur leder till ett upplopp, ett upplopp värre än något de tidigare har upplevt. Amina försöker förtvivlat medla och bevara lugnet i området. I detta måste hon möta sina egna fördomar och kontrollera smärtan i förlusten av sin son. 

På ett realistiskt och målande vis får vi följa med in i en värld som är främmande för de flesta, utom för dem som lever och bor där.