Manlighetskoden : ledarskapets 7 dygder

Manlighetskoden : ledarskapets 7 dygder
Författare
Förlag Southside Stories
GenreSamhälle, politik och debatt
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor274
Vikt432 gr
Utgiven2019-09-10
SABOaa
ISBN 9789188725400

Hur förändrar vi förlegade normer och strukturer på våra arbetsplatser? Hur gör vi upp med machokulturen?

Trots att det mesta i vår omgivning uppdaterats och optimerats för det här århundradet premieras utdaterade mans- och ledarskapsideal på våra arbetsplatser. Det är med andra ord hög tid att förändra bilden av vad en framgångsrik man är, och gör. Manlighetskoden bygger på samtal med femton män och en kvinna, som tidigare levt som man, vilka alla på olika sätt brutit med traditionella förväntningar på vad det innebär att vara man i en ledande position. Ur deras berättelser framträder möjliga vägar för att skapa ett inkluderande arbetsklimat, och en konstruktiv, inspirerande och uppmuntrande inblick i ett mer hållbart mans- och ledarskapsideal.

Sagt om Manlighetskoden:

Manlighetskoden är en perfekt start om du vill få inspiration för att skapa förändring på riktigt. Boken tar utgångspunkt i det viktigaste, det handlar om att skapa insikt och få upp ögonen för de beteenden som måste förändras hos dem som har makten att skapa förändringen.
Lars Appelqvist
VD Löfbergs Lila

Författarna fångar dagens komplexa ledarskapsutmaning och lyckas på ett lättbegripligt sätt, med stöd i forskning och spän­nande intervjuer, ge mig som läsare nycklar till att förändra mitt eget ledarskap.
Martin Sandgren
Entreprenör och investerare, f.d. vice VD Academedia