Den rätta tiden för en kula i hjärtat

Den rätta tiden för en kula i hjärtat
Författare
Medverkande
Förlag Southside Stories
GenreDeckare, thrillers och spänning
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor326
Vikt510 gr
Utgiven2018-10-05
SABHce
ISBN 9789188725240

Reseng är en av de bästa yrkesmördarna i Seoul, uppfostrad av den grälsjuke ledaren Gamle tvättbjörn. Han är uppvuxen i det stora bibliotek som är högkvarter för lönnmördare, torpeder och planläggare. Som yrkesman ifrågasätter han aldrig någonting, utan genomför sina order till punkt och pricka.

En dag går han utanför sina instruktioner och låter ett mordoffer bestämma sin egen avrättningsmetod. Den stora planen i vilken han bara är ett litet kugghjul går i stöpet. Stora krafter sätts i rörelse. När han därefter upptäcker hur tre udda kvinnor en snabbköpskassörska, hennes rullstolsburna syster och en skelögd bibliotekarie försöker väva in honom i en extraordinär komplott, blir han tvungen att välja. Ska han stanna kvar i sitt gamla liv, utföra sina mord och hänga med sina katter Bokstödet och Läslampan, eller ska han försöka ta kontroll över situationen och bli någonting mer än en liten bit i det stora pusslet?

Den rätta tiden för en kula i hjärtat är en actionmättad thriller och en tänkvärd roman, full av färgstarka karaktärer, svart humor och oväntade vändningar.

"Tarantino möter Camus"
Louisa Luna

"Det här är en verklig läsupplevelse, en fängslande bladvändare som bjuder på många överraskningar. En berättelse med filosofiska frågeställningar om livets mening och godhetens och ondskans verkliga natur, vildsinta knivslagsmål, ett välplacerat skott i ett gammalt hjärta och stråk av sotsvart humor."
Pia Lindestrand, BTJ-häftet nr 23, 2018