fbpx

Charlotta och hennes värld

Charlotta och hennes värld
Författare
Medverkande
Förlag Ebes förlag
GenreSkönlitteratur barn och ungdom
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor117
Vikt0
Utgiven2019-02-15
SABHcf
ISBN 9789188187574
Charlotta bor på landet med sina föräldrar och sin bror Lollo. Det som berättas om dem hände för länge sedan, under några år innan andra världskriget bröt ut. Följ med in i Charlottas värld!

Charlotta och hennes värld ��r en charmig berättelse från 1930 -talet, en övergångstid mellan gammalt och modernt. Charlotta är född hemma i köket men lillebror på BB.  Vi får följa Charlotta i såväl vardag och fest som i svåra stunder då nära anhöriga dör.Charlotta växer upp i en familj som nyligen lämnat livet på landsbygden och etablerat sig som småföretagare i frukt- och grönsaksbranschen. Detta var en vanlig försörjningsutväg för jordlösa bondsöner, men hörde också samman med ett nyvaknat samhällsintresse för frisksport och vegetarisk mathållning. Charlottas föräldrar behöll dock en stark samhörighet med sin tidigare miljö. Charlottas liv och uppfostran präglas därför av seder, bruk och värderingar som mer hör hemma i 1800-talets bondemiljö än i modernismens trettital. 

Boken innehåller en del lite ålderdomliga ord, dessa är kursiverade, en ordlista på slutet förklarar dessa ord för de läsande barnen.

Boken vänder sig till barn i åldrarna 6-9 år, men kan även läsas av äldre barn.

Stäng meny