fbpx

Jantelagens vålnad : svensk sjukvård sedd ur ett helikopterperspektiv över ett krisartat och katastrofdrabbat sjukvårdsområde

Jantelagens vålnad : svensk sjukvård sedd ur ett helikopterperspektiv över ett krisartat och katastrofdrabbat sjukvårdsområde
Författare
Förlag Joelsgården förlag
GenreSamhälle, politik och debatt
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor224
Vikt0
Utgiven2018-07-12
SABVp
ISBN 9789188013613
Jantelagens vålnad är avsedd att väcka debatt. Boken beskriver svensk sjukvård sedd ur ett helikopterperspektiv över ett krisartat och katastrofdrabbat sjukvårdsområde. Den presenterar ett nytt synsätt och nya förslag till lösningar.

I boken föreslås en vård anpassad till patienternas/skattebetalarnas egna önskemål och behov. En vård utformad i direkt samråd med patientorganisationerna, istället för vården som den ser ut idag.

Med en förskönande omskrivning kallas det för ”patienten i fokus” när vården istället är utformad av administratörer med kikarsiktet inställt på besparingar för huvudmannen.

Christina Gustavson är medicine doktor och specialist i rättspsykiatri.

Christina Gustavson är medlem av Sveriges Författarförbund sedan 1993, tre av hennes fackböcker finns utgivna på ICA bokförlag och fyra av hennes böcker har blivit Talbok genom TPB, Tal- och punktskriftsbiblioteket, som nu bytt namn till MTM (Myndigheten för tillgängliga medier).

Hon är djupt engagerad i biståndsarbete och förutom sitt författarskap intresserar hon sig på fritiden bl.a. för textildesign och trädgård. De flesta av hennes böcker finns även som ljudbok, e-bok och pocket och går att köpa genom nätbokhandeln.

Hemsida: www.gustavson.se E-postadress, info@gustavson.se FB, www.facebook.com/christina.gustavson.58 Twitter, www.twitter.com/GustavsonInfo Du hittar Christina Gustavson även på LinkedIn.

Stäng meny