fbpx

Bättre än ingen

Bättre än ingen
Författare
Förlag Joelsgården förlag
GenreSvenska berättare
FormatHäftad
SpråkSvenska
Vikt0
Utgiven2017-08-17
SABHc
ISBN 9789188013361
Bättre än ingen, ungdomsroman
Boken har ett aktuellt tema. Senna kastas in i ett dramatiskt och skrämmande otäckt händelseförlopp. Hon hamnar i knipa på ett sätt som hon aldrig kunnat föreställa sig ens i sin vildaste fantasi och tvingas göra ett svårt val. Samtidigt blir hon svindlande förälskad. Störst av allt är kärleken, trots allt. Ingen kan väl vara tillsammans med någon bara för att han/hon är bättre än ingen? Eller kan man det? Någon kan vara bättre än ensamheten? Men kommer man då att upptäcka chansen på något bättre om man ständigt går med skygglappar?
Omtumlad och skakad kommer Senna slutligen underfund med sig själv och förstår klarare vad hon egentligen vill. Hon fattar sina beslut, vågar sedan stå för dem också och tar det slutliga steget ut i den vuxna kvinnans värld. Livets stora frågor vävs in på ett enkelt och okonstlat sätt, och ett miljötänkande får även sin plats.

Christina Gustavson är medicine doktor och specialist i rättspsykiatri. Hon har tidigare skrivit tre faktaböcker om att hantera psykisk ohälsa, utgivna på ICA Bokförlag. Fyra av hennes titlar är utgivna av Talboks- och punktskriftsbiblioteket. Hon är medlem av Sveriges författarförbund sedan 1993.
Stäng meny