fbpx

Spöket på Canterville

Spöket på Canterville
Författare
Medverkande
Förlag ANVÄND EJ/Litet Larsdotter AB
GenreUtländska berättare
FormatLjudbok (CD)
SpråkSvenska
Antal sidor277200
Vikt0
Utgiven2014-09-01
SABHce.016
ISBN 9789187548321
En äkta spökhistoria! Canterville är ett gammalt gods på den engelska landsbygden. En klassisk godsmiljö med tjänstefolk, bibliotek med mörk ekpanel, gotisk inredning och diverse spännande föremål som påminner om svunna tider och excentriska personligheter.
Det är allmänt känt i trakten att den tidigare ägaren, Sir Simon de Canterville, han som mördade sin fru på 1500-talet, hemsökt egendomen under århundraden. Otis är en amerikansk ambassadörsfamilj som tycker spökeriet är rent trams och köper Canterville trots att den ärlige säljaren Lord Canterville varnar för vad som pågår.
Väl på plats råder det inga tvivel för familjen Otis om att det spökar. Dock har barnen lite svårt att ta spöket på allvar. Istället försöker de spela honom ett spratt, något som gör spöket allt mer förgrymmat. Hur ska man skrämma barn som varken är rädda eller vidskepliga?
Spöket på Canterville publicerades första gången 1887 och var Oscar Wildes första publikation. Berättelsen är underhållande både för barn och vuxna.
Stäng meny