Från trängselavgifter i Stockholm till klimatavtal i Paris : mina 15 år i miljöpolitikens tjänst

Från trängselavgifter i Stockholm till klimatavtal i Paris : mina 15 år i miljöpolitikens tjänst
Författare
Medverkande
Förlag Sjösala förlag AB
GenreSamhälle, politik och debatt
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor237
Vikt465 gr
Utgiven2018-11-30
SABLz Romson, Åsa
ISBN 9789187193439
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

"Det behövs mer miljöpolitik och det görs idag också mycket mer, men miljöpolitiken hänger ändå inte med i den takt som behövs. Samhället måste ställa om på riktigt - och det fort." - Å. Romson


Åsa Romsons berättelse om sina 15 år i svensk- och internationell miljöpolitik ger en unik inblick i det politiska hantverket. Hur ska den som i hjärtat är miljöaktivist agera i maktens många gånger cyniska korridorer och kalla maktspel för att där kunna skapa något som har ett bestående värde för framtiden, för våra barn och vår jiord? Hur sätts den mest avgörande frågan av alla, klimatet, i första rummet, när de politiska vindarna blåser åt helt andra håll. Här berättar Åsa Romson hur hon gjorde, och det är en både lärorik och viktig historia.

   Åsa Romson (född 1972) har varit språkrör för Miljöpartiet de gröna, klimat- och miljöminister, vice statsminister och ordförande i riksdagens EU-nämnd. Hon är disputerad jurist och arbetar idag som forskare och expert på miljörätt och miljöpolitik på IVL Svenska Miljöinstitutet. Här redogör hon för den politiska bakgrunden till flera av de senaste årens miljöreformer.