Du gamla, du fria

Du gamla, du fria
Serie Annika Bengtzon
Författare
Medverkande
Förlag Pocketförlaget
GenreDeckare, thrillers och spänning
FormatExcess
SpråkSvenska
Antal sidor567
Vikt122 gr
Utgiven2012-08-10
SABHce
ISBN 9789186953270
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Stor nyhet i litet format!
Denna utgåva ges ut i det nya kvalitetformatet excess, som kombinerar lätthet, varaktighet och bekvämlighet. Bokens storlek är endast 8x12 centimeter och är tillverkad enligt gammal boktradition med trådbunden rygg.


Annika Bengtzon är tillbaka på redaktionen i Stockholm efter tre år som tidningens korrespondent i Washington. Hon har återförenats med sin make, Thomas, som arbetar på justitiedepartementet med internationella säkerhetsanalyser. Thomas befinner sig på en konferens i Nairobi. Under en rekognoseringsresa vid somaliska gränsen kidnappas hela Delegationen sju personer från olika delar av Europa. Annika dras in i ett våldsamt kidnappningsdrama som skakar både Europa och Östafrika. Kraven från kidnapparna är omöjliga och orimliga. När regeringarna vägrar förhandla avrättas gisslan i delegationen, en efter en.

Du gamla, du fria är en roman om hur den gamla, fria världen bygger järnridåer mot den nya, ofria. Om hur relationer mellan människor rämnar och andra byggs upp. Och om hur ondskan i Stockholms förorter egentligen ser ut

"... en kriminalroman som greppar över mycket. Mordet på småbarnsmamman blir en elak men pricksäker studie i kvällstidningsjournalistik, i jakten på läsare till varje pris och i objektifieringen av kvinnliga våldsoffer."
Skånskan