Fotoboksguiden : så skapar du fotobok & utställning

Fotoboksguiden : så skapar du fotobok & utställning
Författare
Medverkande
Förlag HME Publishing
GenreFilm och fotografi
FormatDanskt band
SpråkSvenska
Antal sidor160
Vikt350 gr
Utgiven2014-10-28
SABPn
ISBN 9789186841607
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Ta ditt fotoprojekt till nästa nivå -- gör en fotobok

Ge ditt fotoprojekt ett bra avslut i form av en fotobok och en utställning. Tommy Arvidson visar dig hur du lyckas med din egen fotobok. Dessutom guidar han dig till de viktiga evenemangen där du träffar förläggare, formgivare och samarbetspartners -- och fotoboksköparna.

Lär dig

- Lyckas med det svåra bildurvalet och att hitta rätt grafisk form
- Söka finansering och stipendier
- Samarbeta med en förläggare (eller ge ut boken själv)
- Arrangera ett vernissage och en utställning
- Marknadsföra och sälja in din bok till boklådor och gallerier
- Var alla de bästa utställningshallarna, mässorna och boklådorna finns

Baksidestext

Fotobok -- det är ett ganska oprecist ord. Ordet innefattar så mycket. Poesi, fiktiv berättelse, reportage, instruktion, absurditet. Ändå är det ett bra ord för en genre som har delvis andra förutsättningar än böcker med text.

Arbetar du med ett fotoprojekt och vill runda av det på ett meningsfullt sätt? Har du byrålådan full av bilder som förtjänar en publik? Njuter du mer av, säg, tjugo omsorgsfullt valda fotografier, tryckta på riktigt papper och presenterade i en medveten form, än nätets alla förbiflimrande bilder?

I den här boken skriver fotobokskonnässören Tommy Arvidson om hur man rent praktiskt kan gå tillväga för att förvandla fotoboksdrömmen till färdig bok -- bland mycket annat hur man kan hantera urvalet, söka finansiering, hitta formgivare och närma sig förläggare.

Låt dig också inspireras av fotoboksförfattare (och en formgivare, en utställningsproducent och en förläggare), som generöst delar med sig av sina personliga perspektiv och tankar om fotoboken som uttrycksmedel.

Tommy berättar också om hur du skapar en utställning och anordnar ett vernissage till boksläppet, och guidar dig till alla de viktigaste förlagen, fotoboksfestivalerna, boklådorna och utställningshallarna.

Om författaren

Tommy Arvidson har hela sitt yrkesliv arbetat som fotograf. Han har också jobbat med fotoboksfrågor inom Svenska fotografers förbund och suttit med i Sveriges författarfonds stipendiekommitté. Tommy startade bloggen »Om fotoboken« i ilska över hur lite fotoböcker omskrivs i media och ser fram emot den dagen när den första fotoboken presenteras i magasinet Babel på teve.