Slagfält under medeltiden : från Hastings 1066 till Brunkeberg 1471

Slagfält under medeltiden : från Hastings 1066 till Brunkeberg 1471
Författare
Medverkande
Förlag Fischer & Co
GenreHistoria och arkeologi
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor224
Vikt1378 gr
Utgiven2014-03-25
SABK.3
ISBN 9789186597627
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Vilken taktik låg bakom Vilhelm Erövrarens politiskt avgörande seger i slaget vid Hastings? Hur lyckades fransmännen ta sig in i det välbefästa Château Gaillard och göra slut på belägringen? Vilken betydelse fick segern i Konstantinopel 12031204 för Venedigs utveckling till stormakt? Hur gick det till när en svensk bondehär under Sten Sture lyckades besegra den danske kungen i slaget vid Brunkeberg år 1471?
Slagfält under medeltiden är en guldgruva för den som är intresserad av militärhistoria, strategi och ledarskap, eller för den som vill veta mer om en av medeltidens viktigaste aspekter - de ständigt närvarande, och ofta förödande, krigen.
I boken skildras 20 av de viktigaste slagen under den här dynamiska epoken i vår historia. För varje slag beskrivs det politiska sammanhanget, de stridande parterna, styrkornas disposition, terrängförhållanden och vald taktik. På översiktliga färgkartor kan läsaren följa truppernas förflyttningar och i fördjupningstexter läsa om hur rustningar och vapen utvecklades.

KELLY DEVRIES är professor i historia. MARTIN J. DOUGHERTY är frilansskribent och redaktör, specialiserad på militärt försvar. IAIN DICKIE är redaktör för tidskrifter som Miniature Wargames, Army & Navy Modelworld och Military Hobbies. PHYLLIS G. JESTICE är biträdande professor i Medeltidens historia. CHRISTER JÖRGENSEN är expert på svensk militärhistoria och har tidigare utkommit med flera böcker.