Stora boken om första världskriget : från Sarajevo till Versailles

Stora boken om första världskriget : från Sarajevo till Versailles
Medverkande
Förlag Fischer & Co
GenreHistoria och arkeologi
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor360
Vikt2164 gr
Utgiven2013-08-29
SABK.51
ISBN 9789186597528
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Stora boken om första världskriget är en detaljerad översikt över allt från de blodiga striderna på västfronten - med sina fasansfulla, dittills okända förluster - till striderna på östfronten, i Italien och Serbien, Turkiet och Mesopotamien, i södra Afrika, på öar i Stilla havet, samt sjöslagen vid Sydamerikas kuster.
Denna rikt illustrerade bok om "Det stora kriget" innehåller fakta, ögonvittnesskildringar, fotografier och bilder, samt detaljerade kartor över trupprörelser och avgörande slag. De avgörande ögonblicken under upptakten, utbrottet, kriget och dess efterföljder lyfts fram, som till exempel mordet på Franz Ferdinand för snart 100 år sedan, flygbombningarna av London och Paris, och vapenvilan som utlystes vid krigsslutet i november 1918.
Läs även om de nyckelpersoner som kom att spela viktiga roller för krigets utgång.
Här skildras också de slag som utkämpades till lands, till sjöss och i luften, och de framsteg inom vapenframställning och teknologi som kan ses som begynnelsen till den moderna krigföringen.
Det första världskriget var ett världsomspännande krig som kom att påverka historien i flera generationer. Fyra stora imperier föll, kriget förstörde Europas dåvarande politiska struktur, vilket har kommit att få konsekvenser ända in i våra dagar.