Uppdrag Tirpitz : så sänktes Hitlers största slagskepp

Uppdrag Tirpitz : så sänktes Hitlers största slagskepp
Författare
Medverkande
Förlag Fischer & Co
GenreHistoria och arkeologi
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor441
Vikt940 gr
Utgiven2013-04-17
SABK.54
ISBN 9789186597450
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Uppdrag Tirpitz är en gripande redogörelse för jakten på Hitlers mest skrämmande slagskepp - det legendariska Tirpitz - och de modiga män som riskerade sina liv för att attackera och förstöra den mest kraftfulla symbolen för nazisternas skräckinjagande krigsmaskin till sjöss.
Tirpitz utgjorde, tillsammans med systerskeppet Bismarck, kronan i Hitlers örlogsflotta. Churchill gav Tirpitz öknamnet Odjuret. Under åren 1940 till 1944 utsattes hon för tjugofyra anfall av de allierade.
Försöken att sänka slagskeppet omfattade allt från torpedattacker till näst intill suicidala bombräder. Men Tirpitz förblev i tjänst. Bara modet hos Royal Navys 9. eskader och RAF:s legendariska 617. division "Dambusters" - lyckades till sist sänka fartyget.
Patrick Bishop återger här hela den enastående historien om angreppet och om den flygare som ledde det: Willie Tait en av krigets mest intressanta personer, vars gärningar hitintills varit i stort sett okända, och som Bishop nu för första gången exklusivt skildrar i samarbete med Taits familj.

PATRICK BISHOP är författare till flera kritikerrosade och bästsäljande böcker. Bishop var tidigare utrikeskorrespondent i över 20 år och har rapporterat från konflikter över hela världen.

"Med Uppdrag Tirpitz visar Bishop, som med sina böcker om RAF redan är en bästsäljande militärhistoriker, att han även kan navigera skickligt till sjöss. Och den här boken bör ge honom ytterligare en flotta av fans till hans befintliga armé av beundrare."
Sunday Telegraph

"Välskriven och med välunderbyggd forskning utgör Uppdrag Tirpitz ett passande minnesmärke för alla de som omkom i det här relativt okända kapitlet av sjökrigshistorien."
Daily Telegraph