fbpx

Ur den djupaste glömska

Ur den djupaste glömska
Författare
Medverkande
Förlag Elisabeth Grate Bokförlag
GenreUtländska berättare
FormatDanskt band
Språk
Antal sidor163
Vikt226 gr
Utgiven2020-01-20
SABHce
ISBN 9789186497743

»Jag minns knappt några andra händelser från denna tid i mitt liv. Jag har nästan glömt mina föräldrars ansikten. Jag hade bott kvar i deras våning ännu en tid, sedan hoppat av studierna och nu försörjde jag mig på att sälja antikvariska böcker. Inte långt efter att jag lärt känna Jacqueline och Van Bever tog jag in på ett hotell i närheten av deras, Hôtel de Lima. Jag hade ändrat födelsedatum i mitt pass, lagt till ett år och på så sätt uppnått myndighetsålder. »

I sin roman, skriven 1995, ser berättarjaget tillbaka på en period i sin ungdom trettio år tidigare. Och som så ofta i Modianos böcker är minnet, och glömskan, ledmotiv. Liksom ett kortvarigt förhållande med en kvinna som, likt berättaren, saknar en fast punkt i livet och av outgrundliga skäl en dag är försvunnen utan att ha lämnat några spår efter sig. För att plötsligt dyka upp många år senare ...

Den franske författaren Patrick Modiano, född 1945, har med sina starkt personliga romaner, där handlingen nästan alltid utspelar sig i Paris, sedan länge en hängiven publik såväl i hemlandet som utomlands. Modiano har genom åren mottagit en rad litterära utmärkelser och tilldelades 2014 års Nobelpris i litteratur.

Stäng meny