Gröna Bandet : färdvägar i fjällen, en guide

Gröna Bandet : färdvägar i fjällen, en guide
Författare
Medverkande
Förlag Vildmarksbiblioteket
GenreSport, motion och friluftsliv
FormatFlexband
SpråkSvenska
Antal sidor253
Vikt390 gr
Utgiven2022-06-13
SABRbo
ISBN 9789186433888

Gröna Bandet är en unik vandring eftersom det inte är en markerad vandringsled. Det är snarare en inspiration till att vandra 130-140 mil genom fjällvärlden. När du vandrar Gröna Bandet ska du ta dig från Grövelsjön upp till Treriksröset. Vägen väljer du själv. Författaren, Jörgen Johansson, är en av landets mest erfarna fjällvandrare, som också vandrat sin variant av Gröna Bandet. Denna och många andra varianter delar han med sig av i boken; rutter längs leder och genom stiglöst land som är mindre välkända och använda. Det innebär att även den som inte planerar att vandra hela Gröna Bandet får en mängd tips och inspiration till kortare turer i hela den svenska fjällkedjan. Det här kan boken erbjuda:

* Vägval för den som vill vandra hela Gröna Bandet, antingen man vill vandra kortast eller vackrast.

* Översikt över hela fjällvärlden, för den som vill få inspiration till kortare vandringar på kanske 3-7 dagar.

* Tips om fina vandringar på den vilda sidan bortanför leder och broar.

* Tips om hur man får en lätt packning, men ändå tillräckligt bekväm och säker för att klara en av världens tuffaste vandringsmiljöer.

* Vandringsteknik i stiglöst land.

Jörgen är en välkänd författare med flera böcker och artiklar publicerade, på både svenska och engelska. Mest känd är han för lättviktsbibeln Vandra fjäderlätt för njutbara färder.

Detta är en uppdaterad utgåva av Jörgen Johanssons Vandra Gröna Bandet - en guide till svenska fjällvärlden, med ändrad titel och några mindre ändringar i inlagan.