fbpx

Att skriva med mäns blod : dikter i urval 1975-2008

Att skriva med mäns blod : dikter i urval 1975-2008
Författare
Förlag Smockadoll Förlag
GenreLyrik
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor135
Vikt0
Utgiven2013-10-27
SABHc.03
ISBN 9789186175337
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Nyutgåva av en blivande klassiker! Karin Lentz är en legendarisk feministisk poet som debuterade 1975. Alltsedan dess har hon skrivit dikter, parallellt med sina författarrättsliga och kvinnorättsliga uppdrag. Utöver ett dussin diktsamlingar på svenska finns hon översatt till ett flertal språk.

"Att skriva med mäns blod" är ett brett och nytänkande urval. Det här är redaktören Kristian Carlssons personliga favoriter - från feministiska uppviglingsdikter till uppstudsiga kärleksdikter.

Om första utgåvan av "Att skriva med mäns blod" 2009 skrev pressen bl.a.:
”Det är märkligt med Lentz dikter; samlade i en urvalsvolym framstår de som mer konstruktiva än de separata samlingarna […] Att skriva med mäns blod är en samling som faktiskt förvånar mig, här träder nu en nygammal poet fram.”
Kristian Lundberg, Helsingborgs Dagblad
“Det är hopsamlade år av levnadsvisdom fotad i feministisk retorik som här skruvas upp till de totalitära tydligheternas sanningsägande värld. […] Oftast med hög poesi i geniala vändningar. […] Det är en innehållsrik samling som Kristian Carlsson sammanställt ur Karin Lentz produktion och den är genomgående av hög kvalité.”
Benny Holmberg, Tidningen Kulturen
”Jag välkomnar denna fina urvalsvolym som för nytillkomna läsare bör fungera som en god introduktion till författarskapet i dess helhet.”
Maj Persson, Vi Mänskor
Nyutgåvan av "Att skriva med mäns blod" utkommer parallellt med en helt ny diktsamling av Karin Lentz: "Dagboken tar det inte till sig".
Stäng meny