fbpx

Dagboken tar det inte till sig

Dagboken tar det inte till sig
Författare
Förlag Smockadoll Förlag
GenreLyrik
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor43
Vikt0
Utgiven2013-10-01
SABHc.03
ISBN 9789186175320
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
För en poet befinner sig den naknaste dikten mellan dagbokens pärmar. Bland det som inte går att uttrycka. Bland det som man inte kan erkänna för sig själv. Och det som man måste få klar t för sig. Karin Lentz (f. 1931) är poeten som härmed tror sig ha skrivit sin sista diktsamling. Måtte hon ta miste. Vi behöver ju henne. Fortfarande.

Smockadoll har 2009 även gett ut ett urval av Karin Lentz tidigare diktsamlingar: "ATT SKRIVA MED MÄNS BLOD - Dikter i urval 1975-2008" Den ges också ut igen samtidigt som den nya diktsamlingen.
Om den skrev pressen bl.a.: ”Det är märkligt med Lentz dikter; samlade i en urvalsvolym framstår de som mer konstruktiva än de separata samlingarna […] Att skriva med mäns blod är en samling som faktiskt förvånar mig, här träder nu en nygammal poet fram.”
Kristian Lundberg, Helsingborgs Dagblad
“Det är hopsamlade år av levnadsvisdom fotad i feministisk retorik som här skruvas upp till de totalitära tydligheternas sanningsägande värld. […] Oftast med hög poesi i geniala vändningar. […] Det är en innehållsrik samling som Kristian Carlsson sammanställt ur Karin Lentz produktion och den är genomgående av hög kvalité.”
Benny Holmberg, Tidningen Kulturen
”Jag välkomnar denna fina urvalsvolym som för nytillkomna läsare bör fungera som en god introduktion till författarskapet i dess helhet.”
Maj Persson, Vi Mänskor
Stäng meny