Lilla feministboken

Lilla feministboken
Författare
Medverkande
Förlag Tiden
GenreFacklitteratur barn och ungdom
FormatKartonnage
SpråkSvenska
Antal sidor119
Vikt298 gr
Utgiven2006-02-27
SABuOhj
ISBN 9789185243464
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

En nödvändig bok som ställer många viktiga frågor, lättfattligt berättar bitar ur feminismens historia och ger en rad handfasta tips på hur man själv kan påverka sin situation. Ingjuter en välbehövlig dos självförtroende i unga tjejer.

När Ebba äter frukost får hon plötsligt syn på en bild i tidningen. Det är åtta gubbar i kostym. Världens mäktigaste står det. Är det de som bestämmer i världen? Varför är det inga kvinnor med på bilden?
Det här verkar så konstigt att Ebba sätter igång en utredning. Vill inte kvinnor bestämma? Får inte kvinnor bestämma? Har det alltid varit så?

På vägen får hon lära sig hur kvinnor hade det på mormors mormors tid, vad hennes egen mamma gjorde för att uppfostra henne så jämlikt som möjligt, vilka kvinnliga ledare det egentligen finns och har funnits i världen, men också en rad handfasta tips på hur hon kan få sin egen stämma hörd i olika sammanhang.

Sassa Buregren skriver lättfattligt och pedagogiskt om ett viktigt ämne. Boken är rikt illustrerad, både med Sassas svartvita teckningar och foton.

"Om flera följer tipsen i boken kan vi se fram emot en spännande höst - våra folkvalda och andra makthavare lär inte få en lugn stund."
Hallands Nyheter om Demokratihandboken

Sassa Buregren är bildpedagog, konstnär, författare och lärare i Lilla Varbergsakademin. År 2002 tilldelades hon Carl von Linné-plaketten för Demokratihandboken.