Vitt skilda : svenskare kan ingen vara

Vitt skilda : svenskare kan ingen vara
Författare
Medverkande
Förlag Volante
GenreSamhälle, politik och debatt
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor202
Vikt306 gr
Utgiven2022-09-05
SABO
ISBN 9789179652319

När Mina blir kallad för rasist första gången håller hon på att sätta i halsen. Hon, som blivit utsatt för rasism i hela sitt liv? Hon, som är en övertygad antirasist?

Vi lever i en värld som har en lång historia av att dela in människor i olika grupper. Bland dessa grupper finns en hierarki där vissa är överlägsna andra. Från det att vi är väldigt små lär vi oss att vitt är bättre än svart och brunt. Det visste Mina Dennert redan innan hon började skolan. Det lär sig alla barn så fort de hör talas om ordet rasism för första gången.

Mina Dennert visar oss de konsekvenser våra omedvetna beteenden har och världen vi istället kan få när vi anstränger oss för att göra skillnad. Den här boken ställer sig inte på någon sida av en redan polariserad debatt, den riktar sig direkt till dig: Sysslar du omedvetet med rasism? Vill du sluta med det?  

                                                                                                                                        *

I   Vitt skilda   lotsar Mina Dennert läsaren med ett lättsamt pedagogiskt driv fram till ett helt nytt sätt att se på rasism och skillnaden mellan att vara och att göra . Boken lämnar läsaren yrvaken, hoppfull och förhoppningsvis med en känsla av jävlar anamma. Det här är boken för läsaren som vill utmanas och vara med om att skapa ett öppnare, rikare och mycket roligare Sverige.