Mindfulness : ögonblickens under

Mindfulness : ögonblickens under
Författare
Medverkande
Förlag Lind & Co
GenreHälsa, skönhet och sex
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor170
Vikt259 gr
Utgiven2021-01-07
SABDokba
ISBN 9789179033828

Mindfulness ögonblickens under är en modern klassiker och en av den vietnamesiske zenmästaren Thich Nhat Hanhs mest populära böcker. I centrum står konsten att ta makten över sina tankar och vara närvarande i nuet, oavsett om man leker med sina barn, diskar eller bara äter en apelsin.
Thich Nhat Hanhs enkla, rättframma stil går rakt in i hjärtat och förmedlar en stark känsla av sinnesnärvaro. Han vet hur man gör för att släppa taget om tankar som hindrar oss från att vara närvarande i stunden. Boken innehåller också meditationsövningar som leder oss inåt mot vårt autentiska jag. Vi är större än vad vi tror och genom att iaktta och släppa taget om negativa tankar och föreställningar kan vi så småningom leva ett mer medvetet och glädjefyllt liv.

THICH NHAT HANH är buddist och har nominerats till Nobels fredspris, men boken vänder sig till alla oavsett livsåskådning. De enkla råden inspirerar läsaren att upptäcka undret i varje ögonblick och hitta en rofylld plats i sig själv. Målet är att leva fullt ut, i medveten närvaro, och en mer stimulerande guide är svårt att tänka sig. Nhat Hanh är känd som en av de stora pionjärerna inom mindfulness och har bland annat inspirerat olika kognitiva psykoterapiformer.

"En av de bästa introduktionerna till visdomen och glädjen med att praktisera meditation."
New Age Journal

Thich Nhat Hanhs idéer om fred skulle, ifall de tillämpades, skapa en rörelse för ekumenism, förbrödring och humanism."
Martin Luther King, Jr.

"[Thich Nhat Hanh] visar oss sambandet mellan personlig, inre frid och fred på jorden."
Dalai Lama