Australien : restauranger, museer, stränder, sport, vin, outback, aboriginkonst

Australien : restauranger, museer, stränder, sport, vin, outback, aboriginkonst
Serie Första klass reseguider
Författare
Medverkande
Förlag Streiffert
GenreGeografi och resor
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor576
Vikt828 gr
Utgiven2005-07-01
SABNra.08
ISBN 9789178863624
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Med en yta nästan lika stor som Amerikas Förenta stater, eller hela den europeiska kontinenten, är Australiens landskap mycket skiftande. Det spänner över det torra inlandet, Great Dividing Ranges högplatåer, Tasmaniens lummiga skogar, regnskogarna och korallreven i de nordliga tropikerna och nästan 18 000 km kust. Great Dividing Range formar en ryggrad längs östra Australien från Queensland till Victoria och avskiljer den bördiga kusten från det torra och dammiga inlandet.

Den nya typen av visuell, lättanvänd reseguide, som ger all den information som behövs för att besöket i Australien skall ge största möjliga utbyte. Ett "miniuppslagsverk" för planering av resan, som pålitlig och detaljrik guide under vistelsen och som ett härligt reseminne. Tonvikt på historia, konst, arkitektur och natur och allt annat sevärt men också allt om nöjen, evenemang, mat och dryck. Kapitlet "Viktigt att veta" ger allmännyttiga praktiska upplysningar om kommunikationer, hjälp vid nödsituationer, etc.

576 sidor. Ca 1200 specialtagna färgfoton. Planritningar och genomskärningsteckningar för utforskning av berömda byggnader och platser. Detaljrika översikts- och gatukartor. Förslag till utflykter och rundfärder. Noggrant utvalda hotell, bed & breakfast, restauranger, pubar, barer och kaféer i alla prislägen.