fbpx

Blodspengar

Blodspengar
Serie Singöserien
Författare
Medverkande
Förlag Lind & Co
GenreDeckare, thrillers och spänning
FormatLjudbok (CD)
Språk
Antal sidor36216
Vikt180 gr
Utgiven2019-07-23
SABHc
ISBN 9789178614462

På Fogdö Lax i norra Roslagen görs en makaber upptäckt i en av fiskodlingens bassänger: en människofot. Norrtäljepolisen är snart på plats och efter dykningar hittas flera kroppsdelar. Men huvudet saknas.
Kriminalinspektör Solbritt Andersson, bosatt på närbelägna Singö, återhämtar sig efter en svår arbetsskada. Under konvalescensen tänker hon mycket på sitt första ärende, utredningen av ett vansinnigt knivattentat på läkarhuset i Stockholmsförorten Fruängen.
Plötsligt nås hon av beskedet att hennes gamla mamma Gun svävar mellan liv och död. Trots detta och maken Runes motstånd dras Solbritt in i det obehagliga fallet med den styckade kroppen.  

Blodspengar är den femte fristående spänningsromanen i den populära Singö-serien, som hittills sålt i över 180 000 exemplar.

ANDERS GUSTAFSON och JOHAN KANT debuterade 2015 med Singöspionen som följdes upp av Mordbrännaren (2016), Sändebudet (2017) och kortromanen Änglabarnet (2018). Till vardags arbetar Anders Gustafson som bokförläggare och Johan Kant är rektor.  

Sagt om tidigare titlar i serien:  

Boken undviker också ett klichéartat sexistiskt övervåld mot kvinnor, där har de lyckats jättebra.
Magnus Utvik, Gomorron Sverige, SVT  

Solbritt Andersson är en uppfriskande bekantskap som det skulle vara roligt att fortsätta att umgås med.
Norrtelje Tidning  

Författarna gillar sin ö och kan konstruera en riktigt vindlande intrig.
Dast Magazine

Stäng meny