fbpx

Lasse Werner - en lycklig skit : den svenska jazzens Ruda

Lasse Werner - en lycklig skit : den svenska jazzens Ruda
Författare
Medverkande
Förlag Gidlunds förlag
GenreMusik och dans
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor397
Vikt1230 gr
Utgiven2014-06-23
SABIjz Werner, Lasse
ISBN 9789178448944
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Lasse Werner var en av dem som satte färg på 60-talet gossen Ruda vid pianot som gjorde musik till Pistolteaterns happenings och gjorde happenings av sin musik. Djupt genomsyrad av jazzen både som musiker, kompositör, analytiker och propagandist men också lyhörd, vidsynt och generös som aktör i musiklivet.

Här berättas hans historia av en kör av många röster musiker, skådespelare och andra kollegor, barndomsvänner, journalister, vänner av ordning, brodern Mats som samlat, redigerat och flikat in sina minnesbilder. Och inte minst Lasse själv genom sina egna texter. Med boken följer en CD samt DVD.

Läs om mannen som skrev verk som Waltz for Nannie, Saxofonsymfonin, Ned med alla kulturgangsters, Intellektuell dansmusik. Läs och gläds över livet som en hyllning till nyfikenhet, mod, ärlighet och humor med stort allvar. (Alf Arvidsson)

Mats Werner, f. 1943, reklamman, egen företagare, kommunalpolitiker, debattör och körsångare, tog sig an pensionärsuppgiften att skildra sin storebror Lasse och dennes musik och gränsöverskridande karriär. Det blev en uppfriskande resa som gav också författaren nya insikter och infallsvinklar kring broderns liv. Inte alltid så skimrande men alltid berörande och oftast fantastiska.

Stäng meny