Kål

Kål
Författare
Förlag Bokförlaget Arena
GenreVäxter
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor118
Vikt518 gr
Utgiven2015-09-23
SABQcaa
ISBN 9789178434800
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Kålen upplever en renässans. Från att ha varit förpassad till pizzasallad och råkost har den blivit högsta mode bland både restaurangkockar och hemmamatlagare. Grönkål ­wokas och strimlas i sallader, bryssel­kål friteras och steks och asiatiska sorter som kailaan och pak choi finns numera i grönsaksdisken.

Kålen är ingen nymodighet. Den har följt människan i olika former och på olika ställen i världen sedan stenåldern. Kålen bildar ätliga rötter, blad, huvuden, stjälkar och blomknoppar, som hos broccolin och blomkålen. Den är hälsosam och full av vitaminer.

Boken Kål berättar den fascinerande historien om kålen som växt och människoföda men också hur den odlas och inte minst tillagas. Receptdelen innehåller allt från hälsosamma smoothies till sallader och givetvis våra klassiska kåldolmar. "Det är en riktigt intressant och fin genomgång av kålens väg till våra matbord som ger ett sammanhang till de recept som sedan följer. Helt rätt i tiden!" BTJ

"Kålen gör comeback!" Magasinet Skåne

"Inspirerar till matlagning och historiekunskap om denna användbara grönsak." Eskilstuna Kuriren