fbpx

Den försvunna fotbollen

Den försvunna fotbollen
Serie Skolvaktmästare Tores Detektivbyrå
Författare
Medverkande
Förlag Bokfabriken
GenreSkönlitteratur barn och ungdom
FormatInbunden
SpråkSvenska
Vikt0
Utgiven2020-04-28
SABHcf
ISBN 9789178352906

Vingelskolan har idrottsdag och eleverna får testa på olika idrottsaktiviteter ute på skolgården. Traditionsenligt ska dagen avslutats storstilat med en fotbollsmatch mellan skolans personal och eleverna i trean. Men när skolans idrottslärare, Stig Bygel, ska plocka fram den signerade matchbollen är den till hans stora bestörtning försvunnen! Det finns flera i personalen som inte tycker om att spela fotboll, är det någon av dem som tagit bollen för att slippa spela? Eller är det en autograftjuv som härjar på skolan? Klara som ska vara med i treornas lag och Otto som älskar fotboll bestämmer sig för att ta reda på vad som har hänt med Stig Bygels fotboll. Skolvaktmästare Tores Detektivbyrå har därmed fått ett nytt fall att lösa.  

Den försvunna fotbollen, skriven av Christina Olséni och Micke Hansen och illustrerad av Katarina Vintrafors, är en rolig deckare i skolmiljö.  

CHRISTINA OLSÉNI & MICKE HANSEN, som har gjort sig kända för sina humoristiska deckare, skriver nu även för den yngre publiken. Skolvaktmästare Tores Detektivbyrå är en ny deckarserie för barn i åldern 6 till 9 år. Boken utspelar sig på Vingelskolan, en mindre skola som ligger någonstans i Sverige. En klurig deckargåta varvas med underfundig humor och ett färgstarkt persongalleri. KATARINA VINTRAFORS är en prisbelönt konstnär och illustratör med stor erfarenhet av barnböcker.  

Sagt om bokserien Vaktmästare Tores Detektivbyrå:  

"Boken utmärker sig, framför allt, genom sin fyndiga humor, sitt finurliga språk och färgstarka personligheter med fantastiska namn." Alan Pejkovic, BTJ    

Sagt om författarnas tidigare böcker för vuxna läsare:  

"Man blir varm i hjärtat. En härlig bok." Sveriges radio

"En avkopplande deckare med humor och värme." Hallands nyheter

Stäng meny