fbpx

De bokstavstrogna - Ett reportage om radikal islam

De bokstavstrogna - Ett reportage om radikal islam
Författare
Medverkande
Förlag Lind & Co
GenreSamhälle, politik och debatt
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor250
Vikt0
Utgiven2019-09-19
ISBN 9789177797067

Islamiska staten är besegrad och drömmarna om ett kalifat har grusats. Anhängarna bekänner sig till salafismen, den snabbast växande strömningen inom islam. De är ortodoxa och fanatiska, men många strävar inte efter heligt krig utan efter djupare kontakt med sin gud. Saudiarabien är rörelsens vagga, ett samhälle som styrts av religiösa normer men där västerländska levnadsvanor vinner mark. Vad händer om kursen ändras? I Egypten och Turkiet hårdnar motsättningarna mellan sekulära och religiösa krafter. Vilka följder kan det få?
Tina Thunander träffar människor i Saudiarabien, Egypten och Turkiet som berättar om religionens roll i deras liv och vändpunkterna efter den arabiska våren. Hon skildrar också de svenska salafisterna. Är rörelsen på frammarsch även här?      

TINA THUNANDER är journalist vid Sveriges Television i Malmö. Hon har tidigare skrivit en rad böcker, bland dem Doktor Nasser har ingen bil (2014) och Resa i Sharialand (2010). Båda nominerades till Augustpriset.  

Pressröster om Doktor Nasser har ingen bil:  

Lysande reportagebok från Kairos kaos.
Norrköpings Tidningar  

Den som vill tränga in i vardagen i Kairo och höra mer om hur människor resonerar kring den arabiska våren och det som hänt sedan våren blivit höst, har stor behållning av Tina Thunanders bok. J
ournalisten

Stäng meny