Sanningen om Hitlers död : avslöjanden från de hemliga KGB-arkiven

Sanningen om Hitlers död : avslöjanden från de hemliga KGB-arkiven
Författare
Medverkande
Förlag Lind & Co
GenreHistoria och arkeologi
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor303
Vikt600 gr
Utgiven2018-09-14
SABKfa.53
ISBN 9789177792567

Kunde ryssarna identifiera Hitlers lik efter krigsslutet trots att kroppen blivit bränd? Varför fick Stalin hela världen att felaktigt tro att den tyska diktatorn lyckats fly? Eftersom kroppen inte gick att finna spreds rykten som löpeld och har fram till våra dagar fortsatt att ge näring åt fria fantasier.
Efter två års förhandlingar med de ryska myndigheterna får Jean-Christophe Brisard och Lana Parshina exklusiv tillgång till de hemliga KGB-akterna som belägger Sovjets makalösa jakt på Hitlers kropp. De kommer med ett avslöjande om diktatorns död och vederlägger alla konspirationsteorier som florerat i ämnet. Författarna har också lyckats lokalisera kvarlevorna efter honom en bit av skallen med spår av den dödliga kulan och en del av käkbenet.
Sanningen om Hitlers död innehåller en ritning över bunkern, flyktplaner och ögonvittnesberättelser om führerns sista dagar. 

JEAN-CHRISTOPHE BRISARD ärutrikesreporter och författare. Han har också gjort ett antal dokumentärer omgeopolitik och diktaturer. 

LANA PARSHINA är uppvuxen och utbildad i Moskva. Hon producerar och regisserar biofilmer och tv-program,däribland en dokumentär om Stalins dotter.