fbpx

Under täckmantel : mitt hemliga liv som KGB-spion i USA

Under täckmantel : mitt hemliga liv som KGB-spion i USA
Författare
Medverkande
Förlag Lind & Co
GenreSamhälle, politik och debatt
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor335
Vikt640 gr
Utgiven2018-03-27
SABLz Barsky, Jack
ISBN 9789177790778

I oktober 1978 steg den kanadensiske medborgaren William Dyson av ett plan på flygplatsen O Hare i Chicago. Två dagar senare upphörde Dyson att existera. Identiteten var en KGB-förfalskning som användes för att få in en ung och ambitiös östtysk agent i USA. Planen lyckades, och spionen fick ett nytt namn: Jack Barsky. Han skulle arbeta under täckmantel i ett årtionde och utföra hemliga uppdrag, tills en dag då allt han hade trott på rämnade.

I Under täckmantel berättar den före detta agenten Jack Barsky om de svåra besluten, de fruktansvärda sveken och det hemliga livet han levde i USA, utan att åka fast.

JACK BARSKY har levt ett osannolikt och otroligt fascinerande liv. Han inledde sin karriär som kemi- och matematiklärare vid ett universitet i DDR. Där blev han rekryterad av KGB och skickad till USA, och under täckmantel spionerade och rapporterade han till Sovjet. Runt tiden för Berlinmurens fall hoppade han av och inledde en framgångsrik karriär på ett informationsföretag. Han avslöjades av FBI nio år efter sitt avhopp.

En otrolig insyn i en KGB-officers häpnadsväckande liv mitt under kalla kriget. Hjärtskärande, spännande och fängslande.
Joe Weisberg, skapare av tv-serien The Americans

Stäng meny