De första dinosaurierna

De första dinosaurierna
Författare
Medverkande
Förlag Idus Förlag
GenreFacklitteratur barn och ungdom
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor133
Vikt400 gr
Utgiven2023-02-16
SABUdbbhe,u
ISBN 9789176346693

Triceratops och Tyrannosaurus rex känner de flesta till, men hur såg de första dinosaurierna ut?

Denna bok är en hyllning till en bortglömd del av dinosaurie-familjen, nämligen de allra första dinosaurierna. De levde under en tid med extremt klimat och tuff konkurrens, men lyckades ändå utvecklas från små ovanliga djur till att dominera livet på jorden i 135 miljoner år. Hur gick det till och vilka var de?

I boken beskrivs över 50 olika dinosaurier, deras historia och världen de levde i. De flesta nämns för första gången i en dinosauriebok på svenska.

Vetenskaplig rådgivning & faktagranskning: Benjamin Kear, forskare vid Evolutionsmuseet, Uppsala universitet


Mycket bra! tycker BTJ som ger boken högt betyg.
"Jordens artrikedom är fantastisk och ibland glöms den förhistoriska tiden bort eller det finns i alla fall inte många böcker som behandlar denna tid. Här med fokus på att berätta om de första dinosaurierna, som utvecklades för 230 miljoner år sedan under Trias, har den debuterande författaren och illustratören Stavros Svensson Kundromichalis skapat en mycket läsvärd och tilltalande bok. [...] De första dinosaurierna är en fin faktabok för läsvana barn, men tack vare de fantastiska bilderna funkar den också bra för de barn som inte klarar längre text." Lektor Piroska Bakran, BTJ-häfte 5:2023