Lyckliga gatan

Lyckliga gatan
Serie Annika Bengtzon
Författare
Medverkande
Förlag Pocketförlaget
GenreDeckare, thrillers och spänning
FormatPocket
SpråkSvenska
Antal sidor413
Vikt230 gr
Utgiven2014-09-17
SABHc
ISBN 9789175790336
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
En kall och blöt majdag hittas riskkapitalisten och före detta riksdagsmannen Ingemar Lerberg torterad och medvetslös i sin fashionabla villa utanför Stockholm. Hans hustru Nora är spårlöst försvunnen.

På Kvällspressen får Annika Bengtzon i uppdrag att skriva om fallet samtidigt som hennes privatliv är i gungning. Hon lever tillsammans med sin nya kärlek och hans barn, och hon delar vårdnaden om sina egna barn med ex-maken. Det fungerar inte smärtfritt. Tidningens chefredaktör Anders Schyman hamnar i blåsväder när anklagelser riktas mot honom om det reportage som många år tidigare gav honom Stora Journalistpriset.

Och medan Ingemar Lerbergs hamnar i allt djupare koma och kritiken mot Anders Schyman växer, framträder en allt tydligare bild av något väldigt mörkt och förljuget under den tjusiga ytan i villaförorten. Varför ville någon plåga ihjäl en före detta politiker? Och var är den försvunna hustrun?

Lyckliga gatan är en thriller om familjer, medier och social acceptans i vår tid. Det är den tionde boken om journalisten Annika Bengtzon.

"Ett ivrigt driv i historien som resulterar i den bladvändande effekt som vi har vant oss vid att Liza Marklund bjuder på."
Göteborgs-Posten

"En spännande, effektivt berättad historia, underhållande inblick i arbetet på en redaktion och ömsint skildring av den moderna skilsmässofamiljen."
Ingalill Mosander, Aftonbladet