Tillsammans var vi oslagbara

Tillsammans var vi oslagbara
Författare
Förlag Kunskapshuset Förlag
GenreMemoarer och biografier
FormatInbunden
SpråkSvenska
Vikt371 gr
Utgiven2021-09-21
SABLz Engström, Linnéa
ISBN 9789175575209

En pappa utesluts ur Jehovas vittnen. Familj, vänner och sammanhang försvinner över en natt. Trettio år senare tvingas en dotter bort från sin plats i EU-parlamentet under förödmjukande omständigheter. Situationen påminner om pappans. Minnen som länge tryckts undan kommer tillbaka, och många frågor och tankar väcks. Vad har en frireligiös sekt gemensamt med ett modernt politiskt parti?

Linnéa Engströms berättelse handlar om de egna erfarenheterna från tiden som miljöpartistisk EU-parlamentariker varvat med hennes pappa Dans resa från lovande ung förmåga som frikyrkopastor till katastrofen som följde på ett plötsligt insjuknande i psykos.

Tillsammans var vi oslagbara ger läsaren unik inblick bakom kulisserna i svensk och europeisk politik. Men det är också en högst personlig berättelse om en individ som upplever svek och orättvis behandling.

Linnéa Engström föddes 1981 i Uppsala och bor i dag i Bromma. Tidigare har hon även bott i Ryssland. Hon arbetar som chef på en miljömärkning. Linnéa har en bakgrund som politiker inom Miljöpartiet, bland annat som jämställdhetsamordnare i partikansliet och som ledamot i EU-parlamentet åren 2014–2019. På fritiden ägnar hon sig gärna åt karate, matlagning och snorkling. Hon debuterade som författare 2013 med Klimatfeminism och 2017 släppte hon även Queen-fish – recept för en hållbar framtid.