Hundassisterad terapi för unga med flerfunktionsnedsättningar. Metoder och effekter

Hundassisterad terapi för unga med flerfunktionsnedsättningar. Metoder och effekter
Författare
Förlag Atremi AB
GenreMedia och kommunikation
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor188
Vikt625 gr
Utgiven2016-05-03
ISBN 9789175271361
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Hundassisterad terapi kan vara till stor glädje och hjälp för barn och ungdomar med flerfunktionsnedsättningar. Det visar denna studie genomförd vid Habiliteringen, Bräcke diakoni. Förutom välbefinnande i samspel med terapihunden främjar terapisituationen motivation till träning av motoriska förmågor och kommunikation, stärker kroppsuppfattning och självkänsla samt underlättar socialt samspel. Terapistunden ger glädje i tillvaron och är något som de unga ser fram emot.
 I boken beskrivs arbetssättet för hundassisterad terapi, såväl för terapiteamet som för terapihundarna. Målsättning och det praktiska genomförandet skildras i åtta fallstudier och effekterna har analyserats med hänsyn till vad de betyder för deltagarna. Även terapeuternas och hundekipagets förfarande i terapin redovisas. Slutligen diskuteras de betydelsebärande delarna i den hundassisterade terapin.
 Boken vänder sig till dig som är nyfiken på effekter av hundassisterad terapi, vill introducera hundassisterad terapi i vård- och omsorgsarbete eller till hundförare som vill lära sig mer om hur hunden kan vara en resurs i arbetet.
 Vi hoppas ni skall ha stor glädje och nytta av att läsa denna bok!