Med Stalin som Gud : tre tonår i en kommunistisk sekt

Med Stalin som Gud : tre tonår i en kommunistisk sekt
Författare
Medverkande
Förlag Earbooks
GenreSamhälle, politik och debatt
FormatLjudbok (CD)
SpråkSvenska
Vikt193 gr
Utgiven2011-08-24
SABOcc.06/LC
ISBN 9789174830385
Extra MP3-CD medföljer!

"När jag var sjutton delade jag upp världen i vän eller fiende. Jag var övertygad om att jag stod på den sida som till slut skulle segra."

Vad får den sjuttonårige Magnus att vända vännerna i Kommunistisk Ungdom ryggen och söka sig till ett sektliknande parti, som upphöjt Stalin till gud och ser Albanien som sitt himmelrike? Vad är det som lockar med en ideologi som inte väjer för att bruka väpnat våld för att införa enpartistyre i Sverige?

Magnus Utvik söker i dag - nästan trettio år senare - svaren på dessa frågor. Med Stalin som Gud är berättelsen om hur Magnus blev förförd av extremismen och hur hans engagemang slutligen ledde till katastrof.

Magnus Utviks självbiografiska bok är en inträngande skildring av de år i början av 1980-talet då författaren var verksam inom ett par mindre partier på den extrema vänsterkanten. Det är en berättelse om en ung mans resa från politiskt uppvaknande och ungdomlig idealism till desillusionering, förvirring, ifrågasättande och sorg.

Om Pojke med cyklop:

"Utvik solidariserar sig med pojken, stryker alla onödiga ord, skyddar hans inre, registrerar rörelserna omkring honom. En fin liten andaktsbok, utan gud." Expressen

"'Pojke med cyklop' är en stor liten berättelse." Sydsvenskan