Sagan om prinsessan som aldrig ville hitta sin prins

Sagan om prinsessan som aldrig ville hitta sin prins
Författare
Medverkande
Förlag Nomen förlag
GenreSkönlitteratur barn och ungdom
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor16
Vikt171 gr
Utgiven2012-07-24
SABHcf
ISBN 9789174653939
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

En nutidssaga

Det var en gång en prinsessa som hette Wincentia, och som bodde i Nordenlandet. Hon ville gärna gifta sig och därför sa pappa kungen att hon skulle åka ut i världen och söka sig en prins. ”Du måste gifta dig med en riktig prins”, sade han strängt. Wincentia reste från land till land och träffade hundra prinsar. De trollade och bollade, och gjorde många roliga konster för att prinsessan skulle välja just honom att gifta sig med. Men Wincentia kände inga lyckokänslor för någon av dem. Till slut fick hon ont i ryggen av allt resande, så hon åkte hem igen. Ett passande gym fanns i staden och där ville hon börja träna så hon skulle bli bra i ryggen igen. Den kungliga bilen körde henne till gymmet och där togs hon emot av självaste direktören, som hette Danioso ...

I boken beskriver jag, Mia Maria Rosenqvist, en rolig fantasiberättelse, inspirerad av händelser som det rapporterats om i medier, om hur det gick till när kronprinsessan Viktoria fann sin prins Daniel och vad som hände sedan.

Texten passar för barn från cirka 4 år upp till vuxen ålder. Jag har läst manuset för en grupp 4-5-åringar och de tyckte att sagan var spännande. Trots att boken innehåller mer text än bilder, orkade de, och ville höra hela sagan på en gång.

En bok som läses för barn eller som de läser själva.