fbpx

Morberg grillar

Morberg grillar
Författare
Medverkande
Förlag Bonnier Fakta
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor104
Vikt512 gr
Utgiven2010-04-26
SABQcaa
ISBN 9789174240924
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

”Så fort det är sol ska det grillas. Varför? Därför att vi gillar lite utmaning och ursprung. Och vi känner oss som kungar i eget rike när vi står där en vindstilla kväll i ångorna av varm sommarjord med ett glas vin och en lååång stekspade i nyporna. Dofterna som sprider sig synbart och retar varenda grannes grillsug. Här finns utrymme för värstingmätning också. Vem har den största grillen? Vem har den snabbaste? Vem har den minsta?”
Per Morberg lagar gärna mat utomhus, inte bara på grill utan också på stekhäll. Stekhällen är bra att ha när han ”ska steka upp 700 kilo svamp eller utspisa 400 ungar”, annars duger en vanlig klotgrill.
I den här boken bjuder han på sina bästa recept med goda tillbehör. Bland de trettiotal rätterna finns entrecôte med blomkål och bluecheesesås, stora köttbullar med fetaost, kycklingspett med chiliaioli, lax med sesamfrön och teriyakisås och sparris med parmesanostcrème. Det är mycket kött och fisk, men också en hel del grönsaker som enkelt kan läggas på grillen och utveckla nya smaker. Här finns även tips om hur man blandar ihop en perfekt marinad. Någonstans har också en filmjölkslunch smugit sig in: ”Gud, vad gott med fil! Just nu står köttbitarna mig upp över öronen.” Även en grillentusiast kan få för mycket av det goda – men bara för stunden.
Bokens fotografier är tagna av Martin Löf, som även tagit bilderna i Morberg – Scenen, livet och konsten att laga mat.

Stäng meny