fbpx

Den tomma stolen

Den tomma stolen
Författare
Medverkande
Förlag Bonnier Audio
GenreUtländska berättare
FormatLjudbok (mp3)
SpråkSvenska
Antal sidor77280
Vikt0
Utgiven2012-11-22
SABHce
ISBN 9789173486712


J.K. Rowlings (författaren till Harry Potter-böckerna) första roman för vuxna.
När Barry Fairweather oväntat avlider, knappt fyrtio år gammal, försätter dödsfallet den engelska staden Pagford i chock.

Med sitt kullerstensbelagda torg och den historiska klosterkyrkan verkar staden vara en idyll – men bakom den rara fasaden döljer sig ett samhälle i krig. Rika i strid med fattiga, tonåringar i strid med sina föräldrar, hustrur i strid med sina män, lärare i strid med sina elever … Pagford ruvar sannerligen på mörka hemligheter. Och den tomma stol Barry efterlämnat i grevskapsrådet blir snart källa till den värsta strid byn någonsin har upplevt. Vem kommer att stå som segrare i det val som utmärks av passioner, dubbelspel och oväntade avslöjanden?

Den tomma stolen är en tankeväckande och oupphörligt överraskande roman, fylld av svart humor.

J.K. Rowlings 7 böcker om trollkarlslärlingen Harry Potter har översatts till 74 språk, distribuerats i mer än 200 länder, sålts i över 450 miljoner exemplar och ligger som grund till 8 succéfilmer.

J.K. Rowling har mottagit många priser och utmärkelser, som OBE (Order of the British Empire) för sitt arbete med barnlitteratur, Prince of Asturias Award for Concord, France’s Légion d’Honneur, och Hans Christian Andersen-medaljen.
Översättare: Molle Kanmert Sjölander,
Översättare: Charlotte Hjukström,
Översättare: Gudrun Samuelsson,
Översättare: Ing-Britt Björklund,
Översättare: Helena Hansson,
Översättare: Tove Janson Borglund

Stäng meny