Saker jag inte förstår - och personer jag inte gillar

Saker jag inte förstår - och personer jag inte gillar
Författare
Förlag Leopard Förlag
GenreSamhälle, politik och debatt
FormatPocket
SpråkSvenska
Antal sidor364
Vikt210 gr
Utgiven2006-05-01
SABOcc.09
ISBN 9789173431194
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Sveriges Michael Moore - nu i pocket!

Vad hände egentligen medan vi tittade på det 32:a avsnittet av Robinson, klämde den sista DVD-boxen med "Six feet under" eller renoverade gästtoaletten?
Vad hände med pensionssystemet, elmarknaden, alkoholpolitiken och solidariteten? När började socialdemokraterna låta som moderater, och moderaterna låta som socialdemokrater?

Lena Sundström följer spåren efter socialdemokratin. Bobby Ewing återuppstår i duschen. Lars Adaktusson skickar ut inbjudningar till en trettondagsfest. En före detta näringsminister tappar plötsligt täckningen för sin mobil på herrgården när tant Ingrid vill veta vad hon skall göra med sina Teliaaktier.

Det är en bok för dem som inte vet någonting om politik, och dem som vet alldeles för mycket. Lena Sundström gör upp med makthavare och politiska svindlare. Hon gör slut med en gammal kärlek som aldrig kan sluta högerprassla och söker efter svaren på frågorna: Vem blåste oss och varför?

Lena Sundström är smart, rolig, polemisk och radikal. Hon är lite som Michael Moore, som ringer upp, jagar rätt på och naglar fast dem som är ansvariga med glimten i ögat så att man skrattar istället för att gråta åt eländet. ÅSA LINDERBORG, AFTONBLADET

En mycket underhållande, oroväckande och vansinnigt rolig bok från en av Sveriges vassaste och mest pålästa skribenter. VÄSTERBOTTENS FOLKBLAD

Lena Sundström är född 1972. Hon är frilansjournalist sedan 1998, har tidigare varit krönikör för Metro och skriver nu i Aftonbladet och Dagens arbete.