fbpx

Generation ångest : Min jakt på sinnesro

Generation ångest : Min jakt på sinnesro
Författare
Medverkande
Förlag Brombergs
GenrePsykologi
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor497
Vikt624 gr
Utgiven2015-03-09
ISBN 9789173376358
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Med sin öppna, självutlämnande och humoristiska ton berättar journalisten Scott Stossel om plågsamma, men också dråpliga situationer han hamnat i på grund av sina psykiska besvär. Han har i åratal plågats av återkommande panikattacker och av fobier som drabbat honom i de mest oväntade situationer.

Och Scott Stossel är knappast ensam. Vi är många som drabbats av ångest, fobier, oro och psykiska besvär. Det hör snarare till ovanligheten att vara en fullkomligt ångestfri person. Men så sent som för trettiofem år sedan existerade inte begreppet ångest som ett sjukdomstillstånd. Nu är det en av de vanligaste diagnoserna vid psykisk ohälsa. Scott Stossel vidgar sin personliga berättelse och tar ett helhetsgrepp på vår ångestfyllda samtid samtidigt som han ger en tillbakablick ur en historisk, medicinsk och filosofisk synvinkel.

  Generation Ångest är en empatisk och humoristisk och inspirerande bok som tar upp psykiskt ohälsa på ett lättsamt och ett personligt sätt. Scott Stossel erbjuder inte enkla svar och råd för hur vi ska bli ångestfria. Han konstaterar istället att ångest är en del av att vara människa och kan ge oss
Stäng meny