En midvinterdröm

En midvinterdröm
Författare
Medverkande
Förlag Epix
GenreSkönlitteratur barn och ungdom
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor36
Vikt340 gr
Utgiven2019-12-15
SABHcf
ISBN 9789170892349
Det var en vinternatt en gång,
när du låg i din säng och sov …

Denna poetiska godnattsaga ger liv åt skönheten hos en vinternatt i ett nordligt land. Först faller snön mjukt mot marken och nattliga varelser visar sig, och sedan lyser stjärnorna upp himlen följda av ett norrskens toner, alltihop inramat av en etsning av frost på fönsterrutan.

Jean E. Pendziwols stämningsfulla text och Isabelle Arsenaults skimrande illustrationer visar i vackra bilder hur världen fortsätter i sin egen naturliga rytm utanför rummet där ett barn ligger och slumrar.

”En förtjusande historia om en värld som vintern har förvandlat.” – Booklist

”En hyllning till det magiska och underbara i en iskall vinternatt.” – Publishers Weekly

Jean E. Pendziwol har skrivit en rad kritikerhyllade bilderböcker, däribland Du och jag och den röda kanoten, illustrerad av Phil och utgiven på svenska av Epix, samt en vuxenroman som översatts till många språk. Hon finner sin inspiration i den rika kulturen och naturen i nordvästra Ontario i Kanada, där hon bor i skuggan av Nor’Wester-bergen nära Lake Superior.

Isabelle Arsenault är en internationellt uppburen barnboksillustratör, bosatt i Québec. Förutom barnböcker av flera olika författare har hon illustrerat två serieromaner med manus av Fanny Britt vilka även givits ut på svenska: Jane, räven och jag och Louis och demonerna (båda förlaget Sanatorium), varav den senare belönades med Urhundenpriset 2019