fbpx

Flaskpost från P

Flaskpost från P
Serie Avdelning Q
Författare
Medverkande
Förlag Storyside
GenreDeckare, thrillers och spänning
FormatLjudbok (CD)
SpråkSvenska
Vikt357 gr
Utgiven2012-05-03
SABHce
ISBN 9789170367359
Fängslande, om en mardröm för kriminalarna på Q
På polisstationen i Wick, långt borta i Skottland, stod under lång tid en grön, repad flaska i fönsterkarmen. Ingen tog någon notis om den, eller märkte brevet inuti med de halvt utplånade bokstäverna HJÄLP.
Kriminalinspektör Carl Mørck tror först att nödropet är ett grovt pojkstreck. Men efterhand som han och hans assistent Assad lyckas avkoda brevet, inser de att två pojkar förts bort någon gång på nittiotalet och att flaskposten är det enda livstecken man fått från dem sedan dess.
Vad hände med pojkarna? Varför har deras föräldrar aldrig anmält dem som saknade?
Carl och Assad dras in i en beräknande och känslokall kidnappares nät. Tiden håller på att rinna ut. Även om många år har gått är kidnapparen fortfarande aktiv. Mardrömmen tar aldrig slut.

Kriminalromanerna om Avdelning Q har snabbt blivit en stor framgång. De handlar om kriminalinspektör Carl Mørck som motvilligt går med på att starta en cold case-sektion inom Köpenhamnspolisen, och ta sig an brott som av alla anses som hopplösa att klara upp.

Flaskpost från P är den tredje, spännande boken i serien om Q. Jussi Adler-Olsen återkommer med fiktiva personer som är omväxlande underhållande och kusliga. Han får hjälp av Stefan Sauk som livfullt avhöljer deras sanna karaktärer.


"Danmarks egen GW Persson. Det är välskrivet, spännande och fritt från slätstrukna poliser. "Lotta Olsson, DN

"Intrigen är suverän och karaktärerna vassa, Adler-Olsen är onekligen en intressant bekantskap och visar med den här romanen att han tillhör eliten i deckarbranschen." Örnsköldsviks Allehanda

"Den ÄR så spännande. Det går inte att sluta läsa." Anna-Karin Ferm, SVT Go'kväll

"En stor portion humor och suveränt skildrade personer och miljöer ledsagar den skrämmande intrigen. Ruggigt bra." Falu Kuriren

"Intrigen är eggande och karaktärerna suveräna. Jussi Adler-Olsens kriminalromaner är bland det bästa som skrivits i Danmark på flera år." Jyllands-Posten
Stäng meny