fbpx

Musik för miljoner

Musik för miljoner
Författare
Förlag Liber
GenreMusik och dans
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor147
Vikt0
Utgiven2009-10-01
SABIjfk-c.5
ISBN 9789170053214
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Under ett drygt halvsekel försåg företaget Hagström i Älvdalen Sverige och världen med musikinstrument – först dragspel, sedan elgitarrer och förstärkare. AB Albin Hagström expanderade, från att vara ett enmansföretag inhyst i ”Snus-Gustavs butik” i Älvdalen, till att vara en världskoncern med över 400 anställda i flera fabriker, plus närmare 50 butiker i Skandinavien.

Läs mer
Det här är historien om en klassisk svensk entreprenör som började med två tomma händer, men med en enorm driftighet och huvudet fullt av idéer och visioner, och som inte bara byggde och sålde musikinstrument utan även lärde svenska folket att spela på dem.
Det är också ett stort stycke av 1900-talets nöjes- och kulturhistoria, som skildrar Hagströms relationer med så vitt skilda artister som Carl Jularbo, Frank Zappa, Jimi Hendrix, Sven-Ingvars, Charlie Norman, The Cardigans, Owe Thörnqvist, Elvis Presley och ABBA.

Om författarna
Mikael Jansson (f. 1956) är amatörmusiker och journalist, i dag verksam vid Sveriges lantbruks-universitet (SLU) i Uppsala. Han är mångårig medarbetare i ett flertal musikertidskrifter både i Sverige och utomlands. Den första elbas han köpte 1970 var en Hagström.

Stäng meny