fbpx

Vildängel

Vildängel
Författare
Förlag Månpocket
GenreSvenska berättare
FormatPaperback/mjukband
SpråkSvenska
Antal sidor350
Vikt198 gr
Utgiven2008-07-18
SABHc
ISBN 9789170016370
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Det nyfödda barnet i akvarielådan som ska föras till sovsalen är jag. Det är en råkall natt den 13 februari 1967. Under gatlyktornas hårda sken ses snön piska förbi i sydvästlig riktning och redan har jag förstått en massa av allt det som min mamma ska hinna lära mig under de 24 år det kommer att ta mig att bli vuxen.

Hon heter Anna Maria, men kallas för Timotej efter ängen hon blev till på. Timotej växer upp i en stormig överklassfamilj i 70-talets Stockholm, men när pappa Caesar och mamma Jenny går skilda vägar tvingas Timotej och hennes bror Fredrik pendla mellan två vitt skilda världar: från grå radhusvardag till glamoröst jetsetliv.

Efter några år möter Timotejs mamma en ny man och flyttlasset går till London, med allt vad det innebär av privatskolor, vilda fester och sexuella äventyr. Men runt hörnet lurar sorgen och trots alla pengar och privilegier står familjen maktlös när mamma Jenny drabbas av den fruktansvärda sjukdomen …

”Lina Forss skriver kärleksfullt … Läsläsläs!” Elle”… samma självklara driv och fl yt som hos de bästa bland de mer underhållningsinriktade brittiska författarna.” Svenska Dagbladet 

”Skildringen av mammans förnekande av sjukdomen … och Timotejs stigande vanmakt griper tag som en klo i hjärtat.”Sydsvenska Dagbladet LINA FORSS är född 1967 och bor med man och barn utanför Stockholm. Vildängel är hennes debutroman. I Månpocket fi nns även uppföljaren Hallonbäcken.

 Stäng meny