Djävulskyssen

Djävulskyssen
Serie Cato Isaksen/Marian Dahle
Författare
Medverkande
Förlag Piratförlaget
GenreDeckare, thrillers och spänning
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor428
Vikt710 gr
Utgiven2013-03-01
SABHce
ISBN 9789164204059
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Vivian Glenne är trettiosex år, har tre barn och sambo. Hon bor i radhus och jobbar på kemtvätten i köpcentret. Och hon har hemliga kärleksaffärer med andra män.
En sen kväll i juli går hon ut i växthuset bakom radhuslängan. Men någon väntar på henne i skogsdungen och slår ihjäl henne med en spade.
Omedelbart finns det två misstänkta gärningsmän: mannen i grannhuset som i sin trädgård har en spade med spår av blod, och Vivians exman pappan till äldste sonen som länge bråkat med henne om pengar.
I sin rädsla att även förlora sin pappa försöker tonårssonen rikta polisens misstankar åt ett annat håll: mot en man som förföljde Vivian i bil samma kväll som hon mördades.
Cato Isaksen, Marian Dahle och deras kollegor har ovanligt många spår att följa upp. Utredningen kring mordet är ett virrvarr av hemligheter, relationer och motiv.
Plötsligt känns det som om precis alla i Vivians omgivning har något att dölja
Unni Lindell är en mästare på att väva täta, skrämmande historier som utspelar sig mitt i en vardag vi kan känna igen oss i. Handlingen drivs ofta framåt i ett hetsigt, nästan febrigt tempo och med en känsla av att den oundvikliga katastrofen närmar sig. Djävulskyssen är inget undantag. Boken klättrade direkt upp till förstaplatsen på topplistorna när den utgavs i Norge.
Trovärdig intrig med oväntade vändningar. Det är lätt att tycka om den unga medmänskliga polisen Marian Dahle.
Irina Halling, Expressen Söndag
Det här var årets mest sålda kriminalroman i Norge och det förvånar mig inte alls. Unni Lindell är skicklig på att kombinera spännande handling med övertygande personporträtt.
Ingalill Mosander, Aftonbladet