Businezz

Businezz
Författare
Medverkande
Förlag Westnova Förlag
GenreDeckare, thrillers och spänning
FormatKartonnage
SpråkSvenska
Antal sidor243
Vikt392 gr
Utgiven2018-06-15
SABHc
ISBN 9789163975394
Under den svenska bankkrisen inleder Fredrik Ekman sin karriär som finansman med åtskilliga tvivelaktiga affärer. Sedan gör han stora vinster under dotcom-boomen.. När allt kraschar blir hans rykte allt mer skamfilat och han flyttar till Ryssland för att söka nya BUSINEZZ-möjligheter.

I S:t Petersburg hittar Fredrik fler och fler affärsprojekt men dras in i en cirkel av fester, sprit och kvinnor. Hans ryska kontaktnät vidgas och leder till en ödesdiger flygtur över södra Ryssland, där hans helikopter skjuts ner av tjetjenska rebeller. Fredrik och hans ryske vän tillbringar flera dygn i en flodbädd för att inte bli upptäckta.

Efter räddningen dras han in i en allt tuffare miljö med nya affärer och möter ryska affärsmän med bakgrund inom underrättelsetjänsterna, men traumat från helikopterkraschen plågar honom mer och mer. Insikten att han behöver hjälp växer långsamt fram i spritdimmorna.

Henrik Molenius har lång erfarenhet från banksektorn och har arbetat i Ryssland. BUSINEZZ är hans första roman och den skildrar med stor sakkunskap den turbulenta perioden när Sovjetunionen hade fallit.